(recept
si oblíbilo 1472 návštěvníků)
Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
Jednoduchá, rychle připravená a přesto chutná a vláčná buchta.
Postup přípravy
Kakaové těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
suroviny na těsto
suroviny na náplň
Vyšleháme tvarohovou náplň - možná se bude zdát řídká, ale nechte chvíli odležet a pudinkový prášek lehce nabyde.
Vymícháme kakaové těsto.
Necháme si stranou necelý 1 hrnek těsta, zbytek vylijeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Tvarohovou náplň postupně lijeme na těsto, pomalu, já liju přes lžíci.
Náplní pokryjeme celý povrch.
Celý povrch pocákáme zbylým těstem cik cak. Pečeme cca 30-40 min. na 170°C.
A čerstvě upečeno. Můžeme posypat cukrem pudrem na povrchu.
A už začíná mizet...
detail řezu na plechu
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
miri121
(upraveno)
18. 8. 2023, 14:56
Dneska vyzkoušeno a super! Ochutnali jsme podobnou na dovolené v penzionu a tak jsem zkusila pohledat recept a narazila na tehnle. Je trochu jiná, ale ještě lepší. Moc díky za recept, zařazuji mezi stálice.
neo
(upraveno)
30. 11. 2020, 10:17
Výborná vláčná. Dnes se chystám péct již po druhé.
kokodak1984
(upraveno)
25. 5. 2020, 13:02
Výborná, rychle zmizela. Dobrý je v tom i banánový pudink a do tvarohu přidat kompotované broskve. Znám tuto buchtu pod názvem prošívaná deka.
Vanusak
(upraveno)
28. 5. 2020, 18:02
@kokodak1984
Jarko, těší mě, že Vám chutnalo. Ano, máte pravdu, na netu běhá hodně podobných verzí, já si zde uložila tu, co nám chutnala nejvíc.
kachena
(upraveno)
3. 5. 2020, 19:59
vyzkouším, díky
Vanusak
(upraveno)
7. 5. 2020, 21:32
@kachena
Katko, ať se povede a chutná.
Ayra
(upraveno)
30. 4. 2020, 12:08
Skvělá buchta - vyzkoušela jsem jí v remosce a super
Vanusak
(upraveno)
3. 5. 2020, 17:41
@Ayra
Jitko, díky za vyzkoušení. Jsem ráda, že chutnalo!
KattyV
(upraveno)
26. 4. 2020, 18:58
Ivi, díky za další super recept. Buchta nejen, že vypadá luxusně ( fakt se mi povedla ), ale i tak chutná. Už se těším, co za recept od vás zase brzy vyzkouším.
Vanusak
(upraveno)
28. 4. 2020, 18:18
@KattyV
Katko, díky za zkoušení receptů. Ať vám chutná vše, co připravíte.
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 4. 2020, 15:57
Vanusak
(upraveno)
19. 4. 2020, 17:05
@P.A.V.L.A
Alča D.
(upraveno)
19. 4. 2020, 7:57
@P.A.V.L.A
Tak doma to zhodnotili jako zatím úplně nejlepší buchtu na světě! Syn moc tvarohu nefandí, zkusila jsem "obrácenou" variantu, abych ho trochu zamaskovala.. Těsto bez kakaa a do tvarohu čoko puding i kakao, byla supr a malý ji doslova zblajznul ! Takže můžu jen doporučit! Mňe moc chutnají obě varianty, moc díky za inspiraci! Dobrou chuť! Alča
Vanusak
(upraveno)
19. 4. 2020, 17:06
@Alča D.
Alčo, bezva obměna, taky někdy zkusím. A pozdravujte syna.
lenatko
(upraveno)
13. 4. 2020, 12:41
pekla jsem ji poprvé včera. Jen se po ní zaprášilo. Super je výborná, díky za recept
Vanusak
(upraveno)
19. 4. 2020, 17:04
@lenatko
Lenko, díky. To je dobře, že rychle mizí, aspoň je vidět, že chutná.
anilvap2
(upraveno)
22. 7. 2019, 18:37
Pekla jsem o víkendu a moc nám chutnala.
Vanusak
(upraveno)
25. 7. 2019, 8:22
@anilvap2
Pavlíno, díky za zprávu. Zkuste někdy přidat ovoce na kostky sem tam, je to na léto hezky ozvěžující.
Roxxana
(upraveno)
20. 7. 2019, 23:40
Peču opakovaně, díky za výborný recept!
Vanusak
(upraveno)
22. 7. 2019, 15:10
@Roxxana
Martino, díky. Jsem ráda, že chutná i u vás.
cemerice
(upraveno)
5. 7. 2019, 11:41
Chválím. Dnes jsem upekla. Krásně vyskočila. Nevím, proč mě nerovnoměrně klesla při chládnutí. Už jsem ochutnala a chuťově výborná . Zdraví Marie
Vanusak
(upraveno)
11. 7. 2019, 15:43
@cemerice
Maruško, díky za vyzkoušení. Klesnutí způsobil asi jinak hustý tvaroh než okolí z těsta. Ale důležité je, že chutná.
jituneli
(upraveno)
1. 7. 2019, 13:02
Výborná a rychlá Dala jsem do tvarohu ještě ovoce ze zahrádky a moc dobré to bylo. Díky.
Vanusak
(upraveno)
4. 7. 2019, 16:32
@jituneli
Jitko, díky za vyzkoušení. Obměny s ovocem jsou fajn, taky dělám.
Antalikova
(upraveno)
22. 11. 2018, 19:30
V nedelu vyskusam manzel sa potesi, dakujem za inspiraciu.
Vanusak
(upraveno)
26. 11. 2018, 15:04
@Antalikova
Lucko, tak snad jste vyzkoušeli a nelitovali.
Linda S.
(upraveno)
22. 11. 2018, 12:39
Skvělý recept! Děkuji, rozhodně budu péct pravidelně.
Vanusak
(upraveno)
26. 11. 2018, 15:04
@Linda S.
Lindo, díky.
Hancasvarcova
(upraveno)
6. 10. 2018, 9:03
Skvělý recept, děkuji! Pochutnali jsme si všichni a za den byla pryč .Jen jsem tam dala dva hrnky polohrubé mouky ,
Vanusak
(upraveno)
18. 10. 2018, 11:12
@Hancasvarcova
Hanko, díky za vyzkoušení, obměna je možná jakákoliv.
Preburda
(upraveno)
31. 7. 2018, 11:19
Musím také pochválit tuto buchtičku , na tvaroh jsem dala maliny a s buchty se stal rázem osvěžující letní moučník a myslím, že druhý den je ještě lepší.
Vanusak
(upraveno)
31. 7. 2018, 17:12
@Preburda
Ivo, díky a přesně tak, druhý den po rozležení je ještě lepší!
Renčazhor
(upraveno)
30. 7. 2018, 14:05
Peču a je a mám dojem, že první inspirace byla právě odsud. Zrovna dnes jsem ho dělala a na ten tvaroh jsem dala kousky meruněk. Toho tmavého těsta si navrch nechávám fakt malinko (třeba lžíci, max. dvě a naředím, abych mohla jen pocákat), aby zůstal navrchu ten bílý tvaroh a nezakrylo se to hnědou vrstvou.
Vanusak
(upraveno)
31. 7. 2018, 9:49
@Renčazhor
Renato, taky ředím a taky občas proložím ovocem, teď naposledy jsem dávala i švestky a broskve.
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 7. 2018, 11:50
Vanusak
(upraveno)
30. 7. 2018, 12:29
@P.A.V.L.A
baja80
(upraveno)
27. 7. 2018, 18:56
výborný a rychlý moučníček ,akorát že mě došlo kakao dalo me to tak jednu necelou lžíci takže jsem misto nej použila sypkou rozpustnou kávu a bylo to i tak vynikající
Vanusak
(upraveno)
30. 7. 2018, 12:29
@baja80
Báro, super obměna!
diblicka
(upraveno)
24. 6. 2018, 13:22
No páánii, to vypadá hoodně dobře! To musím vyzkoušet!
Vanusak
(upraveno)
25. 6. 2018, 9:06
@diblicka
Ivo, je to opravdu rychlovka a myslím, že chutnat bude.